1 Ağustos 2012 Çarşamba

SUMMER HEART

Swedish for Nature

İsveç pop müzik sahnesini her daim sevmişimdir; hafif hafif akan melodiler, melodilere eşilik eden naif naif vokaller; bu soğuk ülkenin müzisyenleri her nasılsa içinizi ısıtmayı bir şekilde başarırlar. Isının 40 Celsius Santigrat olduğu bunaltıcı bu yaz günlerinde, mevsim itibariyle içimizin ısınmasına pek gerek yok diyebilirsiniz lakin Malmö' den çıkan, dream pop chill wave tarzıyla güneşin batışından sonraki grup vakti kızıllığı tadında tınılarıyla serin yaz akşamlarında içinizi ısıtmaya aday David Alexander' ın Summer Heart adlı tek kişilik projesine kulak verin derim.

Nisan ayının sonunda müzisyenin ikinci albümü "About a Feeling" İsveçli yerel plak şirketi Nomethod Records imzasıyla yayımlandı; albümü aynı zamanda bandcamp adlı internet sitesinden de edinmek mümkün. Albüm genel itibariyle aynı tonda akan melodileriyle akşam üstleri denizden karaya esen deniz meltemi  etkisi yaratmakta. Sekiz şarkılık albümde diğerlerinden bir adım önde olan "I Wanna Go" adlı şarkıya, "I Wanted You to Stay on the Other Side", "Rusty Scars", "Kiss Me" ve diğerleri eşilk ediyor.



Mazisi çok eskilere dayanmayan Summer Heart,  baba evinde yaşarken Almanya' daki bir arkadaşına yaptığı şarkıları göndermesi ve o arkadaşının da şarkıları beğenip internet ortamında paylaşmasıyla bir anda takipçi sayısını arttırıyor. Ardından ise Sommarhjarta olan sahne adını herkesin anlayabileceği biçimde, San Francisco' lu dreampop elektronik müzik grubu Blackbird Blackbird' ün 2010 yılında yayımlanan "Summer Heart" adlı albümünden esinlenerek Summer Heart olarak değiştiriyor ve bir anda yerel basamaklardan beynelmilel camiaya sıçrıyor. "About a Feeling " adlı albümden ilk klip ise Jonas Börjesson imzasıyla "A Million Times" adlı şarkıya çekiliyor.


Müzisyen ilk çıkışını 2011 yılının Mayıs ayında yayımladığı  "Never Let Me Go" adlı albümüyle yaparken; albümün lokomotifi ise "Please Stay" adlı şarkı; bu şarkıya "Broken Hearts" ve vokallerde David' in kız arkadaşının da yer aldığı iki şarkıdan biri olan ve albümde en çok beğenimi toplayan "Who Said That Time Was All We Need" adlı şarkı eşlik ediyor. 



Müzisyen bu albümün ardından yine 2011 yılının Aralık ayında " My Forever Smile" adlı Ep ile yola devam ediyor. Dört parçalık mini albümde, Ep ile aynı adı taşıyan şarkısı daha çok rağbet görse de "It's Been a While" belki barındırdığı tropik groove tınılarıyla beni daha çok cezbeden bir şarkı.




Her ne kadar Kuzey' in soğuk memleketi Malmö' de yaşasa da yaz mevsiminin kendisi için çok önemli olduğunu ve soğuk kış aylarında yazı düşündüğünde içinin umut ve huzurla kaplandığını söyleyen David' in; Philadelphia' lı smooth indie pop grubu Work Drugs' ın "Rad Racer" adlı şarkısına yaptığı remix ve aynı grubun "Third Wave" adlı şarkısına yaptığı cover ile birlikte İsveç menşeili electro pop ikilisi Frederick Rundqvist ve Mikael Mattisson' un grubu Samebold' un "Loud" adlı şarkısına yaptığı remix de oldukça hoş çalışmalar.





Müzisyenin "Never Let Me Go" adlı albümünden birkaç ay önce çıkardığı ve yine içinde o albümden "Please Stay" adlı şarkıyı da bulunduran ve şarkıyla aynı adı taşıyan üç şarkılık mini albümden "The Sun" adlı çalışmanın resmi olmayan klibi ise tam mevsimlik.


Samimi ve hafif hafif akan melodileriyle kuzeyden gelen yaz insanı Summer Heart' a kulak verin. Swedish for nature...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder