24 Ağustos 2012 Cuma

LIFELIKE


Laurent Ash cemiyetteki adıyla Lifelike; İngiliz electro pop ikilisi Visitor' ın Eylül ayında yayımlanacak  "Coming Home//RNB" adlı şarkıları içeren Ep' sinden Coming Home' a yaptığı remix ile anka misali tam anlamıyla küllerinden doğdu. Şarkının orjinali başlı başına güzel olmakla birlikte Lifelike ünlü Fransız dokunuşuyla şarkıya bambaşka bir hava katıp mevsimin en güzel remixlerinden birine imza atmış. Harika bir girizgah, insanın içini kıpır kıpır yapan vuruşlar ve üstüne tatmin edici vokallerle bezenmiş Fransız sosu; sonuç ise kanımca dans pistlerini kavurmaya aday leziz bir şarkı. 

Elektronik müzik dünyasının önemli prodüktörlerinden biri olan ve 90' lı yılların sonlarında ilk ürünlerini veren Lifelike asıl çıkışını 2005 yılında Vulture etiketiyle yayımladığı Discopolis adlı şarkıyla yapmıştı. Lifelike ve Kris Menace' ın ortak çalışmasıyla İngiliz plak şirketi Defected Records' tan yeniden yayımlanan Discopolis dans pistlerini ateşe vermiş ve Lifelike' ın cemiyetteki yerini sağlamlaştırmıştı.

Lifelike Mayıs ayının ortalarında yine Fransız müzisyen Sylvain Dalido, bilinen adıyla Popular Computer ile yapmış olduğu ortak çalışma "Getting High" ile geri dönüş sinyalleri vermiş ve yükselişe geçmişti. Getting High' ın Temel İçgüdü sahnelerinden oluşan kışkırtıcı klibi ise Sharon Stone ve Michael Douglas ikilisiyle hafif bir nostalji havası estiriyor; maalesef ki videoyu blog üzerinden paylaşamıyorum ancak alttaki linke tıkladığınızda videoyu izleyebilirsiniz. Şarkının Pyramid remixi ise oldukça başarılı, chill tadında.

Sanatçının, en sevdiğim Fransız prodüktörlerden biri olan ve bir zamanlar adını Miss Kittin&The Hacker ile birlikte andığım Vitalic' in Second Life adlı şarkısına yapmış olduğu remix de takdire şayan. 


Lifelike' ın electro funk üstatları Chromeo, electro pop grubu La Roux ve Avustaralya' dan çıkma The Presets' in This Boy's In Love adlı parçasına yapmış olduğu remixler de dikkate değer türden işler.



Uzun lafın kısası uzun süredir ortalıklarda gözükmeyen Lifelike, Visitor' ın Coming Home şarkısına yaptığı muhteşem remix ile tekrar sürücü koltuğunda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder