16 Ağustos 2012 Perşembe

HITS


Tek bir şarkı, evet tek bir şarkı bile bu yazıyı yazmam için yeterli bir sebep. Son zamanlarda gerek ritmiyle gerek vokalleriyle ve gerekse içerisinde barındırdığı melodik synthlerle beni bu kadar yakalayan bir synth pop rock eseri olmamıştı. Eserimizin mimarları bu kez New York çıkışlı HITS ve eserlerinin adı ise "Madness". Madness harika synthlere ve hisli vokallere sahip melodik bir şarkı olmakla birlikte kanımca yaz mevsiminin favorilerinden.

Eski adları Jump Into The Gospel olan HITS müzikal anlamda bu yazın, belki de bu yılın en hoş keşiflerinden biri olabilir. Gitar ve vokalde Louis Epstein, gitarda Ben Vescovi, keyboarda Holy Ghost!' un canlı performanslarına eşlik eden Erik Tonnesen,  basta Lakis Pavlou ve davulda The Drums' ın eski üyesi Chris Stein' dan oluşan HITS haziran ayının sonunda kendi adlarını taşıyan beş şarkıdan oluşan ilk Ep' leri HITS' i yayımladılar. Evrilip çevrilip kendilerine hem yeni bir ad hem de yeni bir müzikal tarz belirleyen HITS' in besin kaynağı beş şarkılık  mini albümlerine bakılırsa 80' lerin electro-synth pop akımı; grup beslendiği yılları günümüze uyarlayıp disco sahnesine de selam çakıyor.

Albümde sevdiğim diğer bir şarkı ise dream pop olarak tabir edebileceğimiz Twin Peaks. Derinden gelen synthler, hafifçe akan tınılar ve ardından gelen Louis Epstein' ın muazzam vokali insanı alıp düşlediğiniz yere götürüyor. 


Veins ise deformasyona uğramış synthler, dans ritimleri ve vokallerle tam bir seksenler şarkısıyken St. John da yüksek enerjisiyle ona eşlik ediyor. Son olarak da gayet akılda kalıcı tınılarıyla Singularity adlı parça albümü tamamlıyor.




Bu yazıyı yazmamın yegane sebebi olan Madness adlı harikulade şarkıyı da içinde barındıran ilk mini albümleriyle HITS nereye gider bilemem ama bünyesindeki sağlam referanslarla yeni yeni cemiyette ismini duyuran ve kanımca canlı performansları çok daha etkileyici olabilecek HITS' e kulak vermek gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder