30 Temmuz 2012 Pazartesi

FLIGHT FACILITIES

We' are not from Trinidad & Tobago, not from Carribbean; We are just Australians..

Nerelisiniz sorusuna verdiğimiz cevaplar... İzmirli' yim ben, yok yok Karşıyakalı' yım, yani aslında baba tarafı Antep' ten gelmiş, anne de Nikaragua' dan, İstanbul' da diskotekte buluşmuşlar ama ben Karşıyakalı' yım. Büyük  babamı  işin içine katacak olursanız o taraftan İzlandalı' yız biz, Reykjavik' in yerlisiyiz.

Garip bir girizgah oldu ama işte bu süper ikili Hugo & Jimmy nerelisiniz, sorusuna verdikleri yok Trinidad Tobago' luyuz, yok Karayipler' den geldik cevaplarıyla kendileriyle röportaj yapan hatırı sayılır sayıda kişiyi uzun bir süre alaya aldılar; kimse onların kim olduklarını, bir anda nereden çıktıklarını bilmiyordu. Son zamanlarda Avustralya topraklarından çıkmış en nadide ve yaptıkları her iş takdire şayan ikili kimdir diye sorsalar elektronik dans müziğiyle ilgilenenlerin pek çoğu hiç kuşkusuz bu soruya Flight Facilities cevabını verir. İkilinin son ürünü ise Christian Karlsson, Pontus Winnberg ve Andrew Wyatt üçlüsünden oluşan Miike Snow' un son albümü Happy to You' dan " The Wave " parçasına yaptıkları remix.


Hugo Gruzman ve James Lyell ikilisinden oluşan, adını ve logosunu Hugo' nun büyük babasının kapanan uçuş şirketinden alan Flight Facilites hem kapanan uçuş şirketini havalandırıyor hem de yaptıkları müzikle oldukça fazla bir kitleyi semalara çıkartıyor. İkilinin bir araya gelişi ise New York' lu ikili Holy Ghost! sayesinde oluyor; Holy Ghost! konserine giden ikili orada karşılaşıyor ve ardından olaylar gelişiyor...


İkili, yaklaşık iki ay önce vokallerini İngiliz elektronik müzik grubu Hot Chip' e bu yıl katılan Rob Smoughton yani bilinen adıyla Grovesnor' a emanet ettikleri  "With You" adlı imkansız aşk parçalarını yayımladılar. "With You" Avustralya' lıların yaptıkları üçüncü parça. Parçaya çektikleri klip leziz olmakla birlikte her fırsatta etkilendiklerini söyledikleri Daft Punk' ın " Something About Us" adlı parçasının klibinden izler taşıyor; neticede bu da imkansız bir aşk hikayesi.


İkili ilk ürünlerini Tokyo Japonya' dan The Lowbrows adlı grubun " Dream in the Desert " adlı parçasına yaptıkları remix ile verdi.


Asıl çıkışlarını ise sadece eğlenmek için yatak odamızda yaptık dedikleri ve kendilerinin de beklemediği şekilde internet alemini sallayan " Crave You " adlı acıklı parça ile yaptılar. Vokalde Avustralyalı besteci söz yazarı Giselle Rosselli' nin hisli sesiyle herkesi büyülediği parça yayımlanmasından üç ay önce ilk olarak hayranı oldukları Aeroplane' nin mix tapeinde yer aldı ve o tarihten sonra ikilinin ismi oldukça sık duyulmaya başladı.


Aeroplane' nin Friendly Fires' ın "Paris" adlı şarkısını da alıp yeni bir harika yarattığı "I Crave Paris" ise dans pistlerini ateşe vermişti.


Ardından ise yine vokalleri Avustralyalı bir isme, Jess Higgs' e emanet ettikleri "Foreign Language" adlı parçalarıyla ünlerine ün kattılar.



Aralarında Cut Copy, The C90s, James Curd, Holy Ghost! gibi bir çok isme remixler yapan ikili; Foreign Language B Side olarak da "Feeling" adlı parçayı yayımladı.


Flight Facilities az iş yapıp öz iş yapan gruplardan, az ürün vermeleri hayranları için pek hoş olmasa da ortaya çıkardıkları ürünlerin kalitesi belki de üzerinde titizlikle çalıştıklarından dolayı muazzam sonuçlar veriyor ve hemen hemen her yaptıkları iş üst mertebelere çıkartılıyor. Yirmili yaşların ortasındaki ikilinin facebook ortamındaki sayfasına baktığımızda grup elemanlarından birinin Fred adında bir isim olduğunu görüyoruz. Hugo ile yapılan bir söyleşide nedir bu durum diye sorduklarında ; "Dünya Kupası' nda Brezilya' nın maçını seyrediyordum ve fark ettim ki oyuncularının adları hep sesli harfle bitiyor; Ronaldo, Ronaldinho... Herkesin adı tuhaf bir şekilde "O" ile bitiyordu; sonra oyunculardan birinin adı sadece Fred idi ve hemen takımımda Fred adında biri olmalı diye düşündüm." diye cevaplıyor. Kendileri işte böyle de latifesever, hayranlarını aldatıcı bilgilerle bezeyen Trinidad Tobagolu' lar.. Bu yazıdaki bilgilerin bir çoğu da belki bir yalandan, hayal ürününden ibarettir; kim bilir...

Uzun lafın kısası kokteylinizi alın, şezlongunuza hafifçe uzanın ve uçuşa geçmeye hazırlanın... Cabin crew slides armed and cross check!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder