24 Temmuz 2012 Salı

VICEROY


SUMMERTIME ALL THE TIME



" Summertime All The Time " mottosuyla yola çıkan, San Francisco California' dan  indie-dance french house nu disco akımının derinden gelen tropik temsilcisi Viceroy gerçek adıyla Austen Afridi; her duyduğumuzda yerimizde duramayıp spektaküler hareketlerle en nadide dans figürlerini icra ettiğimiz bir parça ile Will Smith' in 1998 yılında yayımlanan " Big Willie Style " albümünün en popüler parçası " Gettin' Jiggy Wit It "' e yaptığı Jet Life remixiyle bizleri gençlik yıllarımıza götürüp getiriyor.

İlk Ep' si Sunburn' u 2011 yılının sonlarına doğru yayımlayan Viceroy son olarak ilk defa vokalde Tennessee Nashville' den folk-indie sanatçısı Madi Diaz' a yer verdiği  " Cahse Us Around " ' u kendi plak şirketi Shark Party' den  Temmuz ayının başında yayımladı.

Müzisyenin yaklaşık bir yıl önce yayımladığı "Sunny Daze" adlı parçaya çekmiş olduğu hanım kızlarımızın plajda askeri disiplin içerisinde şınav çekip belly dancer edasıyla oryantal dans figürleri sergilediği, sörfçü ve kaykaycı gençlerin de arada boy gösterdiği klip de pek bir mevsimlik.



Aralarında ikinci albümleri  " Safari Disco Club "' ı mart ayının ortalarında servis eden Fransız electro pop grubu Yelle, Neon Gold Records' un pop temsilcisi Jean Philip Grobler a.k.a. St. Lucia; müziklerinde 80' lerin etkilerini barındıran, cazur cuzur synthlerle bezenmiş, zaman zaman punk rock tarzına kayan ve son zamanlarda en çok beğendiğim gruplar arasında yer alan New York çıkışlı ikili Ghost Beach, Ed Banger Records' un ağır silahı kulaklarımızda  " Baby I' m Yours " adlı parçasıyla yer eden Breakbot (Thibaut Berland) ve herkesin bir şekilde tanıdığı Katy Perry.



Viceroy, " Jet Life " remix serisi adı altında R&B, Hip Hop ve Rap tarzına hizmet eden ilk üç remixini aralarında İngiliz menşeili 90' lı yılların ortasındaki en önemli R&B sanatçısı Mark Morrison, Pensilvanya Pittsburgh' dan Hip Hop dünyasından çıkma rapper Wiz Khalifa ve New York' lu rapper Christopher George Latore Wallace a.k.a. The Notorious B.I.G.'e yapmıştı.


Viceroy' un dediği gibi summertime all the time...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder