26 Temmuz 2012 Perşembe

PLASTIC PLATES


Kamuran Akkor' un " İkimiz bir fidanın güller açan dalıyız " adlı leziz parçası bir ara Avustralya elektronik müzik sahnesinde duyulur olmuştu; nasıl mı? İnanılması güç ama tabiki nevi şahsına münhasır Melbourne çıkışlı electropop synth grubu Cut Copy' nin şarkıya yaptığı remix sayesinde. Cut Copy, Van She, Cassian, Bag Raiders, Beni, The Presets, Flight Facilities... Bu isimler ve daha nice Avustralya menşeililer geçmişten bugüne ve özellikle şimdilerde elektronik müzik sahnesinde adlarından oldukça fazla bahsettiren isimler.

İşte Plastic Plates a.k.a. Felix Bloxsom da disco soslu melodileriyle Sydney' de geçen gençlik yıllarının birikimiyle Los Angeles ruhunu birleştirip bu isimlerin son günlerde öne çıkanlarından. Plastic Plates son olarak Modular People etiketiyle temmuz başında yayımlanan Van She' nin " Idea of Happiness " albümünden " Jamaica " adlı parçaya yaptığı remix ile oldukça beğeni topladı.




Caz müzisyeni olan babasının izinden gidip caz perküsyonisti olarak müzik yaşamına başlayan hatta 2004  Australian Jazz Bell Awards' da yılın genç caz sanatçısı ödülünü alan Plastic Plates, bir arkadaşıyla beraber şans eseri partilerde djlik yapmaya başladığını söylüyor. Olaylar Plastic Plates' in arkadaşının Los Angeles' a taşınıp ofis işinde çalışmaya başlamasıyla gelişiyor ve tek başına kalan Felix' in müzik kariyeri İngiltere Sheffield sahnesinden elektonik new wave akımının 70' li yılların sonu ve 80' li yıllardaki önemli gruplarından The Human Leauge' in " Sky " adlı parçasına yaptığı remixle önemli bir ivme kazanıyor.


Plastic Plates' in nisan başında sunduğu " Toys "  adlı yedi dakikalık nu disco parçası tam yaz setlerinde çalınacak cinsten. Müzisyen geçtiğimiz ay yine memleketi Avustralya topraklarından çıkma Modular People bünyesindeki electroclash yer yer digital punk grubu Sneaky Sound System' in " Friends " adlı parçasına yaptığı remixle takipçilerini memnun ettiği gibi yüksek beklenti içerisine de soktu. En azından şahsım bir sonraki Plastic Plates remixini heyecanla bekler oldum.





Müzisyenin yaptığı remixler arasında Avustralya topraklarından, oldukça fazla hayran kitlesine sahip electro dream pop grubu Empire of the Sun, Liverpool' dan çıkma İngiliz indie rock grubu The Wombats, Avustralyalı indie pop grubu All The Lights, ünlü prodüktör Mark Ronson da var.





" Speaks " Ep' lerinden sonra ünlenen New York' lu grup Body Language, yine Avustralyalı hisli sesiyle herkesi büyüleyen downtempo şarkılarının baş aktristi Sia Kate Isobelle Furler yani bilinen adıyla Sia, nu disco camiasının en gözde adamlarından sihirli ellere sahip The Magician ve şarkılarına yapılan remixler arasında bence en güzel ve duygusalı olan Katy Perry.





Avustralya' dan babam çıksa dinlerim diyorsanız işte buyrun Plastic Plates bunun son leziz örneği.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder