24 Ağustos 2012 Cuma

LIFELIKE


Laurent Ash cemiyetteki adıyla Lifelike; İngiliz electro pop ikilisi Visitor' ın Eylül ayında yayımlanacak  "Coming Home//RNB" adlı şarkıları içeren Ep' sinden Coming Home' a yaptığı remix ile anka misali tam anlamıyla küllerinden doğdu. Şarkının orjinali başlı başına güzel olmakla birlikte Lifelike ünlü Fransız dokunuşuyla şarkıya bambaşka bir hava katıp mevsimin en güzel remixlerinden birine imza atmış. Harika bir girizgah, insanın içini kıpır kıpır yapan vuruşlar ve üstüne tatmin edici vokallerle bezenmiş Fransız sosu; sonuç ise kanımca dans pistlerini kavurmaya aday leziz bir şarkı. 

Elektronik müzik dünyasının önemli prodüktörlerinden biri olan ve 90' lı yılların sonlarında ilk ürünlerini veren Lifelike asıl çıkışını 2005 yılında Vulture etiketiyle yayımladığı Discopolis adlı şarkıyla yapmıştı. Lifelike ve Kris Menace' ın ortak çalışmasıyla İngiliz plak şirketi Defected Records' tan yeniden yayımlanan Discopolis dans pistlerini ateşe vermiş ve Lifelike' ın cemiyetteki yerini sağlamlaştırmıştı.

Lifelike Mayıs ayının ortalarında yine Fransız müzisyen Sylvain Dalido, bilinen adıyla Popular Computer ile yapmış olduğu ortak çalışma "Getting High" ile geri dönüş sinyalleri vermiş ve yükselişe geçmişti. Getting High' ın Temel İçgüdü sahnelerinden oluşan kışkırtıcı klibi ise Sharon Stone ve Michael Douglas ikilisiyle hafif bir nostalji havası estiriyor; maalesef ki videoyu blog üzerinden paylaşamıyorum ancak alttaki linke tıkladığınızda videoyu izleyebilirsiniz. Şarkının Pyramid remixi ise oldukça başarılı, chill tadında.

Sanatçının, en sevdiğim Fransız prodüktörlerden biri olan ve bir zamanlar adını Miss Kittin&The Hacker ile birlikte andığım Vitalic' in Second Life adlı şarkısına yapmış olduğu remix de takdire şayan. 


Lifelike' ın electro funk üstatları Chromeo, electro pop grubu La Roux ve Avustaralya' dan çıkma The Presets' in This Boy's In Love adlı parçasına yapmış olduğu remixler de dikkate değer türden işler.



Uzun lafın kısası uzun süredir ortalıklarda gözükmeyen Lifelike, Visitor' ın Coming Home şarkısına yaptığı muhteşem remix ile tekrar sürücü koltuğunda.

16 Ağustos 2012 Perşembe

HITS


Tek bir şarkı, evet tek bir şarkı bile bu yazıyı yazmam için yeterli bir sebep. Son zamanlarda gerek ritmiyle gerek vokalleriyle ve gerekse içerisinde barındırdığı melodik synthlerle beni bu kadar yakalayan bir synth pop rock eseri olmamıştı. Eserimizin mimarları bu kez New York çıkışlı HITS ve eserlerinin adı ise "Madness". Madness harika synthlere ve hisli vokallere sahip melodik bir şarkı olmakla birlikte kanımca yaz mevsiminin favorilerinden.

Eski adları Jump Into The Gospel olan HITS müzikal anlamda bu yazın, belki de bu yılın en hoş keşiflerinden biri olabilir. Gitar ve vokalde Louis Epstein, gitarda Ben Vescovi, keyboarda Holy Ghost!' un canlı performanslarına eşlik eden Erik Tonnesen,  basta Lakis Pavlou ve davulda The Drums' ın eski üyesi Chris Stein' dan oluşan HITS haziran ayının sonunda kendi adlarını taşıyan beş şarkıdan oluşan ilk Ep' leri HITS' i yayımladılar. Evrilip çevrilip kendilerine hem yeni bir ad hem de yeni bir müzikal tarz belirleyen HITS' in besin kaynağı beş şarkılık  mini albümlerine bakılırsa 80' lerin electro-synth pop akımı; grup beslendiği yılları günümüze uyarlayıp disco sahnesine de selam çakıyor.

Albümde sevdiğim diğer bir şarkı ise dream pop olarak tabir edebileceğimiz Twin Peaks. Derinden gelen synthler, hafifçe akan tınılar ve ardından gelen Louis Epstein' ın muazzam vokali insanı alıp düşlediğiniz yere götürüyor. 


Veins ise deformasyona uğramış synthler, dans ritimleri ve vokallerle tam bir seksenler şarkısıyken St. John da yüksek enerjisiyle ona eşlik ediyor. Son olarak da gayet akılda kalıcı tınılarıyla Singularity adlı parça albümü tamamlıyor.




Bu yazıyı yazmamın yegane sebebi olan Madness adlı harikulade şarkıyı da içinde barındıran ilk mini albümleriyle HITS nereye gider bilemem ama bünyesindeki sağlam referanslarla yeni yeni cemiyette ismini duyuran ve kanımca canlı performansları çok daha etkileyici olabilecek HITS' e kulak vermek gerekir.

2 Ağustos 2012 Perşembe

PALM TUNES JULY 2012


Palm Tunes..

Aloha Brah;  dinlediklerim içinde kendimce en beğendiğim önceki ay yayımlanmış şarkılardan oluşan Palm Tunes adı altında bir listeyi bimdeladisco sayfasında devam edebildiğim sürece paylaşacağım. Hafta sonu gelmek üzere, kimilerine göre cuma günü haftanın anlamı ve başı; umarım seçtiğim şarkıları siz de beğenirsiniz, herkese palmiyeli, mutlu hafta sonları..

1- Johnny Paguro - The Aftermath (Original Mix)



2- Shelby Grey - Wild Youth (Goldroom Remix)


3- Climbers - 2 Come Back (Original Mix)


4- Citizens! - Caroline (Rüfüs Remix)


5- Keljet - J. Moneypenny



6- Claes Rosen - Tortuga 



7- Niki & The Dove - Somebody (Clock Opera Remix)


8- Peter & The Magician - Memory (NFSW Remix)


9- Midnight Magic - Calling Out (Jupiter Remix)


10- Montevideo - Horses (Zimmer Remix)


11- Erkka - Excommunication

12- Isaac Tichauer - Devotion


13- Lane 8 - Don't Want You Back


14- Bronx - I'll Be Loving You



15- Miike Snow - The Wave (Flight Facilities Mix)



16- Sharon Van Etten - We are Fine (Tourist Remix)



17- Connan Mockasin - Forever Dolphin Love (Erol Alkan's Extended Rework Version 2)


Let' s Dance



1 Ağustos 2012 Çarşamba

SUMMER HEART

Swedish for Nature

İsveç pop müzik sahnesini her daim sevmişimdir; hafif hafif akan melodiler, melodilere eşilik eden naif naif vokaller; bu soğuk ülkenin müzisyenleri her nasılsa içinizi ısıtmayı bir şekilde başarırlar. Isının 40 Celsius Santigrat olduğu bunaltıcı bu yaz günlerinde, mevsim itibariyle içimizin ısınmasına pek gerek yok diyebilirsiniz lakin Malmö' den çıkan, dream pop chill wave tarzıyla güneşin batışından sonraki grup vakti kızıllığı tadında tınılarıyla serin yaz akşamlarında içinizi ısıtmaya aday David Alexander' ın Summer Heart adlı tek kişilik projesine kulak verin derim.

Nisan ayının sonunda müzisyenin ikinci albümü "About a Feeling" İsveçli yerel plak şirketi Nomethod Records imzasıyla yayımlandı; albümü aynı zamanda bandcamp adlı internet sitesinden de edinmek mümkün. Albüm genel itibariyle aynı tonda akan melodileriyle akşam üstleri denizden karaya esen deniz meltemi  etkisi yaratmakta. Sekiz şarkılık albümde diğerlerinden bir adım önde olan "I Wanna Go" adlı şarkıya, "I Wanted You to Stay on the Other Side", "Rusty Scars", "Kiss Me" ve diğerleri eşilk ediyor.



Mazisi çok eskilere dayanmayan Summer Heart,  baba evinde yaşarken Almanya' daki bir arkadaşına yaptığı şarkıları göndermesi ve o arkadaşının da şarkıları beğenip internet ortamında paylaşmasıyla bir anda takipçi sayısını arttırıyor. Ardından ise Sommarhjarta olan sahne adını herkesin anlayabileceği biçimde, San Francisco' lu dreampop elektronik müzik grubu Blackbird Blackbird' ün 2010 yılında yayımlanan "Summer Heart" adlı albümünden esinlenerek Summer Heart olarak değiştiriyor ve bir anda yerel basamaklardan beynelmilel camiaya sıçrıyor. "About a Feeling " adlı albümden ilk klip ise Jonas Börjesson imzasıyla "A Million Times" adlı şarkıya çekiliyor.


Müzisyen ilk çıkışını 2011 yılının Mayıs ayında yayımladığı  "Never Let Me Go" adlı albümüyle yaparken; albümün lokomotifi ise "Please Stay" adlı şarkı; bu şarkıya "Broken Hearts" ve vokallerde David' in kız arkadaşının da yer aldığı iki şarkıdan biri olan ve albümde en çok beğenimi toplayan "Who Said That Time Was All We Need" adlı şarkı eşlik ediyor. 



Müzisyen bu albümün ardından yine 2011 yılının Aralık ayında " My Forever Smile" adlı Ep ile yola devam ediyor. Dört parçalık mini albümde, Ep ile aynı adı taşıyan şarkısı daha çok rağbet görse de "It's Been a While" belki barındırdığı tropik groove tınılarıyla beni daha çok cezbeden bir şarkı.




Her ne kadar Kuzey' in soğuk memleketi Malmö' de yaşasa da yaz mevsiminin kendisi için çok önemli olduğunu ve soğuk kış aylarında yazı düşündüğünde içinin umut ve huzurla kaplandığını söyleyen David' in; Philadelphia' lı smooth indie pop grubu Work Drugs' ın "Rad Racer" adlı şarkısına yaptığı remix ve aynı grubun "Third Wave" adlı şarkısına yaptığı cover ile birlikte İsveç menşeili electro pop ikilisi Frederick Rundqvist ve Mikael Mattisson' un grubu Samebold' un "Loud" adlı şarkısına yaptığı remix de oldukça hoş çalışmalar.





Müzisyenin "Never Let Me Go" adlı albümünden birkaç ay önce çıkardığı ve yine içinde o albümden "Please Stay" adlı şarkıyı da bulunduran ve şarkıyla aynı adı taşıyan üç şarkılık mini albümden "The Sun" adlı çalışmanın resmi olmayan klibi ise tam mevsimlik.


Samimi ve hafif hafif akan melodileriyle kuzeyden gelen yaz insanı Summer Heart' a kulak verin. Swedish for nature...