24 Eylül 2012 Pazartesi

KELJET

Smile and Dance..


Eylül ayı tüm güzelliğiyle nihayete doğru ererken, bizlere yazdan kalma sıcak günleri gösterdiği gibi Sonbaharın hafiften hafiften insanın içini ürperten serinliğini de hissetiriyor. Koen & Teun ikilisinin uçurduğu Keljet kanımca tam da bu aya özel gruplardan; söz konusu ikili yazdan kalma sıcak günlerde hafiften sallandıran tropik tınıların yanında, serin Eylül akşamları için suratınıza tebessümü de ekleyip indiedisco melodilerle dans ederek ısınmanızda katalizör görevi görüyor. Hollanda' nın Nijmegen şehrinden arzı endam eden ikili her daim elektronik dans müziği sahnesinde kendine yer edinmiş, özellikle trance ve progressive house ile ünlenen Hollanda' nın nudisco-indiedance gururu olarak karşımıza çıkıyor. Bir parti organize edecek olsam adlarını en üst sıralara yazacağım ikili üretkenliklerini son olarak, henüz yayımladıkları "Playground Disco" adlı parçayla devam ettiriyorlar.


İlk olarak yaklaşık bir yıl kadar önce İngiliz topluluk Coldplay' in "Ufo" adlı parçasına yaptıkları remix ile tesadüf eseri tanıştığım ikili, şarkıya yaptıkları remix ile orjinalinden daha iyi remixler mertebesinde tarafımca üst sıralara yerleştirilip kendilerini melodileriyle şahsıma hayran bıraktılar.


Keljet' in asıl patlaması ise elbette Youtube' da 1,5 milyon kez dinlenerek olağanüstü bir başarıya imza attıkları Avustralya Melbourne menşeili rock grubu The Temper Trap' in "Love Lost" adlı şarkısına yaptıkları harika remix.


 

Lise yıllarında sınıf arkadaşı olan ikili, lise sonrası aynı futbol takımında yer alır ve o zamanlar house müzikle ilgilenen Teun, rock grubunda gitar çalan Koen' i birlikte müzik yapmaya ikna eder ve yerel argo olan anlamının sadece 30 kişi tarafından bilindiğini söyledikleri Keljet' in tohumları atılır. Bugünlere pek de kolay gelmeyen ikili ilk olarak The XX' in Crystalised adlı  şarkısını remixler ardından ise aralarında Two Door Cinema Club, Snow Patrol, Scissor Sisters, Passion Pit, LCD Soundsystem, Laidback Luke ve nicelerinin bulunduğu gruplara remix yapar.



Amaçlarının içinde duygusallık barındıran dans şarkıları yaratmak ve insanların dans ederken yüzlerindeki gülümsemeyi görmek olduğunu söyleyen ikili, amaçlarına yarattıkları olağanüstü tınılarla fazlasıyla ulaşıyor ve en sevdiğim prodüktörlerden biri olan Goldroom' un "Night In Nantes" şarkısına yaptıkları remix ile bunun en güzel örneğini veriyorlar.

New York çıkışlı Rap müzisyeni Hoodie Allen' ın "No Faith In Brooklyn" adlı şarkısına yaklaşık bir ay önce yaptığı remix ile farklı tarzlarda da kendine özgü tınılarını konuşturabileceğini kanıtlayan Keljet her geçen gün camiadaki yerini perçinleyeceğini ve gelecekte adından oldukça fazla bahsettireceğini şimdiden imzasını attığı işlerle gösteriyor. Bunun yanı sıra ikilinin İngiliz dreampop grubu Channel Cairo, Amerikalı şarkıcı Wynter Gordon' a yaptığı remixler de kusursuz olarak nitelendirilebilecek cinsten.


Keljet' in Haziran başında Fransız La Fille De L'Air Records'un derleme albümünde yer alan  tropik disco tınılarının harika vokallerle süslendiği "J. Moneypeny" adlı şarkısına yaz mevsimi boyunca Zimmer' den Aeroplane' e kadar birçok müzisyenin setinde yer verildi.

Dans edin, gülümseyin, kimseyi umursamadan gündoğumunda, günbatımında, gece yıldızların zifiri karanlığı aydınlattığında; dolunayda, ekinoks zamanında durmaksızın dans edin, keyif alın...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder