14 Kasım 2012 Çarşamba

SHUFFLED WEDNESDAYS #2


1- Martin Dawson - Is This Goodbye (Tale Of Us Remix)
Bu hafta ikincisini oluşturduğum seçkiye üzücü bir haber ile başlıyoruz; geçtiğimiz yıl ülkemizi de ziyaret eden Berlin' de mukim ama aslen İngiliz olan Dj/Prodüktör Martin Dawson, 1 Kasım tarihinde stüdyosunda bilinci kapalı ve yerde baygın olarak bulunmuş; hastaneye kaldırılmıştı. 12 Kasım tarihinde ise anevrizma teşhisi ile tedavi gördüğü hastanede tüm çabalara rağmen kurtarılamadı ve hayata gözlerini yumdu. Two Armodillos'ın bir parçası olan ve  ayrıca King Roc projesiyle 2009 yılı DJMag ödüllerine "Chapters" adlı albümüyle, albüm çıkaran En İyi İngiliz Sanatçı adaylığı ile En İyi İngiliz Prodüktör adaylığına layık görülen Martin Dawson; 2010 yılında ilk defa kendi ismiyle şarkılar yayımlamaya başlamış ve Cocoon, Get Physical, Mooodmusic başta olmak üzere önde gelen plak şirketleriyle çalışmıştı. Saygıyla anıyoruz...


2- Yuna - Lullabies (Jim-E Stack Remix)
Malezya Kuala Lumpur' da yetişme Yuna' nın naif sesiyle bezenmiş harika şarkısına San Francisco'lu Jim-E Stack' ın dokunuşuyla; gayet hoş, düşük tempo, chillout tadında bir çalışma ortaya çıkmış.


3- Tatana feat. Ingrid Lukas - No Lie (Freak You Remix)
Franck Russo yani Freak You; Fransa menşeili genç prodüktör, kanımca şimdiye kadar Kasım ayında dinlediğim en güzel şarkılardan birine imza atmış. Çek Tatana Ludmilla Sterba' ya ait olan, vokallerde Estonyalı şarkıcı Ingrid Lukas' ın yer aldığı şarkının remixi her ne kadar dokuz dakikalık uzun bir çalışma olsa da  içerisinde barındırdığı az biraz melankolik hava akabindeki öforik disco tınılarıyla dakikaların nasıl aktığını hissettirmiyor.


4- Vitalic - Under Your Sun
Fransız elektronik müzik sahnesinin en öneli isimlerinden biri olan Pascal Arbez bilinen adıyla Vitalic 5 Kasım tarihinde yayımladığı "Rave Age" adındaki üçüncü albümü ile arz-ı endam ediyor. 2002 yılında Miss Kittin&The Hacker' ın "1982" adlı şarkısına yapmış olduğu remix ile tanıştığım Vitalic, ilk günden bu yana aynı duruşu sergileyip eşsiz işler ortaya çıkarıyor. "Under Your Sun" müzisyenin son albümün beşinci ve en fazla beğenimi toplayan şarkısı.


5- Netsky - We Can Only Live Once(Puppy)(feat. Billie)


2009 yılından beri dağıtılan ve Belçika ile sınırlı Red Bull Elektropedia ödülleri geçtiğimiz hafta sahiplerini buldu. Bu seneki ödül törenini "2" adlı albümüyle En İyi Albüm, "Come Alive" adlı şarkısıyla En İyi Şarkı  ödülleriyle onurlandırılan 23 yaşındaki Belçikalı Boris Daenen yani bilinen adıyla Netsky domine etti. Netsky ayrıca En İyi Canlı Performans ve En İyi Sanatçı dallarında iki ödül birden alıp toplam dört ödülle plak şirketi Hospital Records' un göğsünü kabartırken, 2008 yılında En İyi Gelecek Vadeden Prodüktör adaylığı bulunduğu Drum&Bass Arena Ödülleri' nde 2010 senesinde En İyi Yeni Çıkış Yapan Prodüktör ödülü alarak drum&bass türünün gözde isimlerinden biri olacağını göstermişti. Sanatçının "2" adlı albümünden "Puppy" adlı şarkısının 5 Kasım tarihinde yayımlanan remix versiyonlarından biri olan ve Belçikalı şarkıcı Sylvie Billie Kreusch' un vokalleriyle eşlik ettiği We Can Only Live Today (Puppy) versiyonun denemesi sakıncalı hareketlerle dolu hoş klibiyle bu haftaki seçkimizi kapatıyoruz. Keyifle..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder