7 Kasım 2012 Çarşamba

SHUFFLED WEDNESDAYS #1


Shuffled Wednesdays;

Tahmin edileceği üzere Shuffled Wednesdays ismi İngiltere' nin Sheffield şehrinin önceleri kriket sonraları ise futbol takımı olan Sheffield Wednesday adlı klübünden esinlenilmiştir. Zamanım oldukça ve elimden geldiğince; her hafta ve mümkünse çarşamba günleri, ağırlıklı olarak elektronik müzik türünde paylaşacağım ve azami beş şarkıyı geçmeyecek söz konusu seçkide, özellikle son dönemde taze çıkıp beğenimi kazanan şarkılar ile zaman zaman da geçmişin tozlu raflarında yıllanmış şarkılara ya da remixlerine yer vermeye çalışacağım. 

1- The Human Leauge - Sky ( Plastic Plates Remix)
Madem esinlenme kaynağımız Sheffield; o zaman seçkimize müzik tarihinde çok önemli bir yere sahip; Pulp, Arctic Monkeys, LFO adlı müzik gruplarının doğum yeri olan Sheffield' dan, yine aynı topraklardan 1977 yılında doğan electro-pop, new wave tarzının öncülerinden The Human Leauge' in  "Sky" adlı şarkısına daha önce hakkında bir yazı yazdığım Avustralya menşeili Felix Bloxsom yani Plastic Plates' in yapmış olduğu remix ile başlayalım.


2- Flight Facilities - Clair De Lune (feat. Christine Hoberg)
Daha önce haklarında bir şeyler karalayıp tanıtmaya çalıştığım ve kanımca son zamanlarda yaptıkları kusursuz ve gerçek manada harika işlerle elektronik müzik dünyasında çok özel ikililerden biri haline gelen Flight Facilities henüz yayımladıkları ve vokallerde New York' lu şarkıcı ve besteci Christine Hoberg' e yer verdikleri "Clair De Lune" adlı parçasıyla takipçilerinin yanı sıra müzikle uzaktan yakından alakalı herkesi büyülüyor. Sekiz dakikalık bir terapi seansı hissiyatı veren şarkı barındırdığı naiflik ve vokallerdeki harikulade ton ile en azından şahsıma eğer cennet var ise fon müziği bu olmalı dedirtiyor. Şarkının adı 20. yüzyılın en önemli bestecilerinden biri olan Fransız Claude Debussy' nin aynı adlı eserinden esinlenilmekle birlikte ikili aynı zamanda ünlü bestecinin anısını onurlandırmak için şarkıya bu adı vermiş ve Hugo&Jimmy' nin söylediğine göre şarkıdaki çanlar bestecinin şarkısından örneklenerek aynı hava yansıtılmak istenmiş.


3- Mickey - Weekend (feat. Billie)
Belçikalı Dj/Prodüktör Mickael Bursztejn bilinen adıyla Mickey, His Majesty Andre remixinin ardından yayımladığı "Weekend" adlı şarkısıyla son bir yıldaki çıkışını sürdürüyor. Oldukça hoş vokallere sahip disco synthpop türündeki şarkıyı yine Belçikalı şarkıcı Sylvie Billie Kreusch seslendiriyor.


4- California Wives - Tokyo (Different Sleep Remix)
Nisan ayının başında yayımladığı "Next Time I See You" adlı iki şarkılık mini albümle tanıdığım ve özellikle "Turbulence" adlı çalışmasıyla beğenimi toplayan Rafael Alvarez bilinen adıyla Different Sleep bu sefer California Wives' ın Tokyo adlı şarkısına dreamwave tadında bir remix yapmış.


5- Atlas Genius - Back Seat ( Goldroom Remix)
Çok fazla söze gerek yok son yıllarda en çok beğendiğim prodüktörlerden tropik disco tınılarının baş mimarı Josh Legg yani Goldroom, Avustralya' dan Atlas Genius' un Back Seat adlı parçasına yine imzasını atmış.



Keyifle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder