6 Aralık 2012 Perşembe

SHUFFLED WEDNESDAYS #5

Smoking Kills..

1- St. Lucia - All Eyes On You (Pacific Air Remix)
Jean Philip Grobler; most of you know that New York/Johannesburg based multicultural musician under the moniker St. Lucia and heard about his amazing songs such as "We Got It Wrong", "Closer Than This", "September" and "All Eyes On You"... The LA brothers Ryan and Taylor Lawhon which have changed their name Pacific Air, formerly known as Ko Ko remixed one of  Grobler' s hits "All Eyes On You" and you should listen that remix, be sure you won't regret.
__________________________________________________________________________________________

Jean Philip Grobler; çoğunuz New York/Johannesburg menşeili çok kültürlü bu müzisyeni St. Lucia sahne adıyla biliyorsunuz ve onun  harika olan "We Got It Wrong", "Closer Than This", "September" ve "All Eyes On You" gibi bazı şarkılarını da duydunuz. Eskiden Ko Ko olarak bilinen ancak isimlerini değiştiren Los Angeles' lı erkek kardeşler Ryan ve Taylor Lawhon; Grobler' in hitlerinden biri olan "All Eyes On You" adlı şarkıya bir remix yaptı ve kanımca bu remixi dinlemelisiniz, emin olun pişman olmayacaksınız.


2- Lane 8 - For You
One of the great music inventions to me in 2012 is Daniel Goldstein aka Lane 8.  We know San Francisco based producer at first with his unbelieveable beautiful song "Don't Want You Back". If you remember Magic Tape 23; when it has released everyone has wonder the name of unnamed second song . And now Lane 8 has just released another groovy melodic and unique piano house song named "For You" that incluedes samples from Isley Brothers' "This Old Heart Of  Mine(Is weak For You).
__________________________________________________________________________________________

Kanımca 2012 yılının müzikal anlamda en güzel keşiflerinden biri de Daniel Goldstein yani bilinen adıyla Lane8. San Francisco menşeili prodüktörü ilk olarak inanılmaz güzel şarkısı "Don't Want You Back" ile tanıdık. Magic Tape 23' ü hatırlarsanız, tape yayımlandığı zaman herkes isimsiz ikinci şarkının adını merak ediyordu. Şimdi ise Lane 8; "For You" adıyla Isley Brothers' ın "This Old Heart Of  Mine(Is weak For You) adlı şarkısından kesitlediği bir başka harika melodik piano house şarkısını yayımladı.


3- The Smiths - This Charming Man (Luis Leon Bootleg)
The Smiths is The Smiths and Morissey is Morissey; some of the musicians and bands like those names don't need much to explain.  Luis Leon made an amazing deep house bootleg version of that masterpiece song named "This Charming Man". Luis Leon says "We tried to stay true to the original because of course, like fans of "The Smiths", we don' t want to mess up a true masterpiece and we think that we maed it.".. They made a gerat work to me, ıf you like "The Smiths" may be you'll like that bootleg, of course decision is yours..
__________________________________________________________________________________________

The Smiths ve Morissey gibi pek de açıklanmaya ihtiyacı olmayan bazı müzisyenler ve gruplar vardır.. The Smiths The Smiths' tir; Morissey de Morissey.. Luis Leon başyapıt mertebesindeki "This Charming Man" adlı söz konusu şarkıya harika bir deep house versiyonu yapmış. Luis Leon; şarkının bu versiyonunu yaparken  tabiki "The Smiths" hayranlarından dolayı da orjinaline sadık kalmaya çalıştıklarını ve böylesine bir baş yapıtı berbat etmek istemediklerini belirtip sanırım berbat etmedik diye de ekliyor.. Kanımca gayet güzel bir iş yapmışlar, eğer " The Smiths" seviyorsanız, belki bu versiyonu da seversiniz; tabiki karar sizin.



4- Duran Duran - Come Undone (Discolog Edit)
"Duran Duran" was one of the best effective bands in 80's and they currently go on their way.. "Come Undone" is a single of  album named "The Wedding Album" that "Duran Duran" has released it when I was ten years old in 1993; I don' t remember when I listened that song at first, however that song was one of my childhood smashing songs. Nu disco Dj/Producer Cihan Aksoy from Istanbul aka Discolog who has a weekly radio show named "Discoloji" at one of the Turkey' s leading Edm radios called Dinamo FM just edited "Come Undone". This non vocal edit version is so minimalistic but also melodic and soulful;  the utilization of synths are so nice.
__________________________________________________________________________________________

"Duran Duran" 80' lerin en etkili gruplarından biriydi ve halen yollarına devam ediyorlar. Duran Duran' ın 1993 yılında, ben on yaşındayken yayımladığı "The Wedding Album" adlı albümden bir single olan "Come Undone" adlı şarkıyı ilk olarak ne zaman dinlediğimi hatırlamıyorum ancak söz konusu şarkı çocukluk zamanlarımın muhteşem şarkılarından biriydi. Türkiye' nin önde gelen elektronik dans müzik radyolarından  biri olan Dinamo FM' de "Discoloji" adında haftalık radyo programı yapan Istanbul' lu Dj/Prodüktör Cihan Aksoy yani bilinen adıyla Discolog, "Come Undone" adlı şarkıya yenice bir düzenleme yapmış. Söz konusu vokalsiz düzenleme oldukça minimalistik olmakla birlikte melodik ve duygulu; synthlerin kullanım şekli de oldukça hoş.


5- Young Dreams - Fog Of War (Lemonade Remix)
Last month we heard about Norwegian band from Bergen named Young Dreams with their first single "Fog Of War" from their forthcoming debut album via Modular People in 2013. We heard the remixes of the song by Baio and  Korallreven up to now; and now Brooklyn/San Francisco based trio Lemonade remixed it and in my opinion that is the best remix that i have been listening about this song. It is more warm, danceable and also it is more restful to me.
__________________________________________________________________________________________

Norveç Bergen' li grup Young Dreams'i, 2013 yılında Modular People etiketiyle çıkaracakları ilk albümlerinin ilk şarkısı olan "Fog Of War" ile geçen ay duymuştuk. Bugüne kadar Baio ve Korallreven' den şarkının remix versiyonlarını duymuştuk; şimdi de Brooklyn/San Francisco menşeli trio Lemonade şarkıyı remixledi ve bence dinlediklerimin içerisinde şarkıya yapılmış en iyi remix bu versiyon. Kanımca bu remix versiyonu daha samimi ve dans edilebilir nitelikte ve ayrıca oldukça rahatlatıcı.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder