24 Eylül 2012 Pazartesi

KELJET

Smile and Dance..


Eylül ayı tüm güzelliğiyle nihayete doğru ererken, bizlere yazdan kalma sıcak günleri gösterdiği gibi Sonbaharın hafiften hafiften insanın içini ürperten serinliğini de hissetiriyor. Koen & Teun ikilisinin uçurduğu Keljet kanımca tam da bu aya özel gruplardan; söz konusu ikili yazdan kalma sıcak günlerde hafiften sallandıran tropik tınıların yanında, serin Eylül akşamları için suratınıza tebessümü de ekleyip indiedisco melodilerle dans ederek ısınmanızda katalizör görevi görüyor. Hollanda' nın Nijmegen şehrinden arzı endam eden ikili her daim elektronik dans müziği sahnesinde kendine yer edinmiş, özellikle trance ve progressive house ile ünlenen Hollanda' nın nudisco-indiedance gururu olarak karşımıza çıkıyor. Bir parti organize edecek olsam adlarını en üst sıralara yazacağım ikili üretkenliklerini son olarak, henüz yayımladıkları "Playground Disco" adlı parçayla devam ettiriyorlar.


İlk olarak yaklaşık bir yıl kadar önce İngiliz topluluk Coldplay' in "Ufo" adlı parçasına yaptıkları remix ile tesadüf eseri tanıştığım ikili, şarkıya yaptıkları remix ile orjinalinden daha iyi remixler mertebesinde tarafımca üst sıralara yerleştirilip kendilerini melodileriyle şahsıma hayran bıraktılar.


Keljet' in asıl patlaması ise elbette Youtube' da 1,5 milyon kez dinlenerek olağanüstü bir başarıya imza attıkları Avustralya Melbourne menşeili rock grubu The Temper Trap' in "Love Lost" adlı şarkısına yaptıkları harika remix.


 

Lise yıllarında sınıf arkadaşı olan ikili, lise sonrası aynı futbol takımında yer alır ve o zamanlar house müzikle ilgilenen Teun, rock grubunda gitar çalan Koen' i birlikte müzik yapmaya ikna eder ve yerel argo olan anlamının sadece 30 kişi tarafından bilindiğini söyledikleri Keljet' in tohumları atılır. Bugünlere pek de kolay gelmeyen ikili ilk olarak The XX' in Crystalised adlı  şarkısını remixler ardından ise aralarında Two Door Cinema Club, Snow Patrol, Scissor Sisters, Passion Pit, LCD Soundsystem, Laidback Luke ve nicelerinin bulunduğu gruplara remix yapar.



Amaçlarının içinde duygusallık barındıran dans şarkıları yaratmak ve insanların dans ederken yüzlerindeki gülümsemeyi görmek olduğunu söyleyen ikili, amaçlarına yarattıkları olağanüstü tınılarla fazlasıyla ulaşıyor ve en sevdiğim prodüktörlerden biri olan Goldroom' un "Night In Nantes" şarkısına yaptıkları remix ile bunun en güzel örneğini veriyorlar.

New York çıkışlı Rap müzisyeni Hoodie Allen' ın "No Faith In Brooklyn" adlı şarkısına yaklaşık bir ay önce yaptığı remix ile farklı tarzlarda da kendine özgü tınılarını konuşturabileceğini kanıtlayan Keljet her geçen gün camiadaki yerini perçinleyeceğini ve gelecekte adından oldukça fazla bahsettireceğini şimdiden imzasını attığı işlerle gösteriyor. Bunun yanı sıra ikilinin İngiliz dreampop grubu Channel Cairo, Amerikalı şarkıcı Wynter Gordon' a yaptığı remixler de kusursuz olarak nitelendirilebilecek cinsten.


Keljet' in Haziran başında Fransız La Fille De L'Air Records'un derleme albümünde yer alan  tropik disco tınılarının harika vokallerle süslendiği "J. Moneypeny" adlı şarkısına yaz mevsimi boyunca Zimmer' den Aeroplane' e kadar birçok müzisyenin setinde yer verildi.

Dans edin, gülümseyin, kimseyi umursamadan gündoğumunda, günbatımında, gece yıldızların zifiri karanlığı aydınlattığında; dolunayda, ekinoks zamanında durmaksızın dans edin, keyif alın...


19 Eylül 2012 Çarşamba

LANCELOT (Interview)



Olağanüstü ve sıradışı tınılarıyla kendini disco sahnesinde kabul ettirmiş ve hatırı sayılır bir hayran kitlesine sahip olan; son dönemde en fazla takdir ettiğim favori prodüktörlerden; Avustralya Sydney çıkışlı ama bir o kadar da baba tarafından Türk(!) Lance Gurisik yani bilinen adıyla Lancelot ile yoğun temposu ve önümüzdeki aylarda yayımlanacak son Ep'si öncesi dijital dünya internet aracılığıyla konuştuk. 22 yaşındaki genç ve yetenekli prodüktör ilk olarak Spoken World ve We Can Dance adlı muhteşem şarkılarıyla dikkatimi çekmiş ve sahnenin ağır abilerinden aldığı destekle cemiyette ününe ün katmıştı. Bu kadar genç yaşta ve bu üretkenlikte olması kanımca geleceğe dair Lancelot hakkında daha da konuşacağımızın işaretidir. Kendisine sorularımızı içtenlik ve gerçekten alçak gönüllülükle yanıtladığı için teşekkürü borç bilirim. Girizgahı dilimizde yapmama karşın söyleyişi olduğu gibi buraya aktarmayı tercih ettim. Umarım keyif alırsınız..



1- When did you get strated producing music and what' s the story about you Aenos to Binary Records? 

I've been around music since I was about 16 - I'm 22 now. My musical tastes have completely changed since my beginnings and I still feel like I'm constantly learning and evolving as a composer and musician.

2- Most people heard your tunes We Can Dance and Spoken World on The Magcian's Magic Tapes 19 and 20, what do you think about being in Magic Tapes repeatedly two months and was it better known about you in nu disco scene?
Being selected by The Magician two times in a row was a very special and humbling time for me. It really pushed my profile and exposed my music to many people overseas - especially in America and Europe.

3- We Can Dance Ep is absolutely amazing and different from the others in nu disco scene. It is hard to describe your music, it tastes like a bit tropical, groovy; sometimes it is slowly deep house, soulful, funky but finally it is so incredible and  unique. How do you describe your music? 
First of all, thank you very much :) I guess the biggest and most important thing for me and my music is that it has to make me excited more so than anyone else. If it doesn't do that for me I won't release it. My music is the bastard child of deep house and disco. I take what I love from both and create something new.

4- How long it takes to produce We Can Dance, Spoken World, Daphnis The Nymph? Is it your voice in We Can Dance and how did you write the lyrics? I know it is hard to answer but which remix for We Can Dance is the best for you?
The whole process probably took 6 months or so. But I was in no particular rush. Yes that is me singing on the track! My favourite of the remixes would have to be the Frames one. They are all great for different sets.



5-You made brilliant remixes to Matt Corby, New Navy, Catcall, Tim&Jean, Fabian, Faker Dangerous and finally Rüfüs what is the next step? You are too young but do you feel ready for an album and is it a press on you because you made very unique productions and people or at least i am expecting from you to become bigger name and i know you will. You also made soundtracks for Bondi Hipsters and Sick! which do you prefer producing soundtracks or making music for indie dance-nu disco scene? Could you tell us about your upcoming releases?
At the moment I'm just focusing on getting this next EP done and dusted. In terms of writing, Lancelot for me is my escape from everything, it is my baby. It is something that I've built from the ground up and it has already let me do some really extraordinary things. I'm not writing to a scene, I'm not writing to a brief - it is purely my own creation. That aside I have a real passion as well writing for film. SICK! was an amazing experience to be apart of. Especially because a lot of the scenes were shot to my music and because of that, held a lot of the weight of the story. It was kind of like writing a modern musical or something. The Bondi Hipsters is just so much fun. Writing comedy jams with mates is awesome, especially when people from all around the world can relate!

6- Lately there are lots of talented producers like you in Australia, Hugo and Jimmy from Flight Facilities, Felix Bloxsom, Beni, Jack and Chris from Bag Raiders, Flume, Antoine Lunaire and many more.. Are you friends and supporting each other and what do you think about the Australian indie dance-nu disco scene? Can you tell your biggest influences and what are you listening and playing nowadays?
Yeh I'm good friends with Antoine (Moonchild) and Harley (Flume) and yeh of course we all support each other. It isn't a competition! ha! Biggest influences at the moment would be;
NTFO, 
Kolombo, 
Jimmy Edgar,
 Lindstrom, 
Todd Terje, 
Tensnake - this could go on forever!

7- You told your father is Turkish and his name is Mehmet; at first i thought it was a joke and than i trust you. Let me know when did your father goes to Sydney, what's the story briefly? Do you know about Turkish music scene, culture, food and rakı(traditional drink)?
Yep my dad is Turkish. Don't know the story exactly but he came here when he was pretty young. I really need to learn a bit more about the Turkish culture. I am not familiar with it at all really.. 

8- I know you finished your European tour but maybe next time you' ll come to Turkey and make gig in our unique city İzmir we' ll drink rakı toward gulf and maybe we can dance all together...
Definitely! Turkey will be on my next Euro Tour. I'll make sure. Party at your house! haha







5 Eylül 2012 Çarşamba

PALM TUNES AUGUST 2012

Palm Tunes Happy Tunes..


Herkese merhaba;
Eylül ayı geldi çattı; çoğuna göre yaz bitti, yaza veda partileri yapıldı ve zaman artık şehre dönüş zamanı. Benim de dahil olduğum kimilerine göre ise yılın en dingin ve huzurla dolu zamanları daha yeni başlıyor. Ağustos ayı içerisinde dinleyebildiğim ve radarıma yakalanan şarkılar içerisinden; derinden hafif hafif akıp akabinde yavaştan hareketlendiren ve ardından dinginleşen; vokallerle bezenmiş, tropik disko tınılarını da içerisinde barındıran bir seçki hazırlamaya çalıştım. Elbette tüm şarkıları hoşuma gittiği için paylaştım ancak Pyramid' in Saint Lou Lou' ya yaptığı remix ile Viceroy' un Visitor' ın Coming Home adlı şarkısına yaptığı muhteşem remix benim için bir adım öndeler. Kanımca Chris Malinchak ve Daniel Goldstein yani bilinen adıyla Lane 8 ise geçen ayın en üretken prodüktörleri. Umarım seçtiğim şarkıları siz de en az benim kadar keyifle dinlersiniz, herkese mutluluklar... Uzun lafın kısası zaman Palm Tunes August 2012 zamanı...

1- Saint Lou Lou - Maybe You (Pyramid Remix)
2- Southern Shores - New Love

3- Lane 8 - We Won't Know
4- Casette Club - Flash
5- Pharao Black Magic - Happy Kalimba
6- Ladyhawke - Blue Eyes (Jacques Renault Remix)

7- Gossip - Move in the Right Direction (Classixx Remix)

8- Visitor- Coming Home (Viceroy Remix)

9- The Sound of Arrows - Wonders (The Knocks Remix)

10- Rebecca &Fiona - Luminary Ones (GLOVES' s 'Beach Slap' Remix)

11- The Satlellite Stories - Sirens (Slow Magic Remix)

12- Roman - Hacerte Bien (Bronx Remix)

13- Pyramid - The Frontier

14- Alison Valentine - Peanut Butter (Moon Boots Remix)

15- Chris Malinchak - If U Got It


Leave nothing on beach but love prints..